Шість неприпустимих помилок при користуванні мікрохвильовими печами

Експерти в  області здорового харчування з Франції назвали 6 помилок, пов'язаних з використанням мікрохвильових печей, які в жодному випадку не можна допускати.

Залишати їжу без контролю. Мікрохвильовими печами часто користуються люди, у яких багато інших справ по дому. Але не слід забувати про страву, яку ви готуєте. В іншому випадку виникає ризик перегріву продуктів харчування, що зробить їх шкідливими для здоров'я.

Використання пластикових контейнерів. Ви не повинні готувати їжу в мікрохвильовій печі в пластикових контейнерах, оскільки майже всі вони містить бісфенол-А та інші хімічні речовини, що негативно впливають на гормональну систему. Ці речовини виділяються при нагріванні. Не використовуйте контейнери, які спеціально не призначені для мікрохвильових печей.

Відмова від перемішування їжі.
У мікрохвильовій печі нагрівання відбувається нерівномірно, тому їжу краще перемішувати в міру приготування. Продукти харчування з високим вмістом води на зразок овочів готуються швидше, ніж м'ясо. Тому якщо ви готуєте м'ясо з овочами, зробіть так, щоб тепло поширювалося рівномірно.

Нетерплячість
. Правильно встановлений час приготування їжі гарантує її максимальну безпеку і користь для здоров'я. Не витягуйте з мікрохвильовки їжу, що не приготувалася до кінця, навіть якщо ви дуже поспішаєте.

Відмова від кухонних рукавичок. Контейнер всередині мікрохвильової печі нагрівається досить сильно, і якщо ви спробуйте витягти його голими руками, то отримаєте опіки. Тому обов'язково використовуйте кухонні рукавички або рушники.

Використання поліетиленової плівки
. Навіть якщо ви тільки розморожуєте в мікрохвильовці їжу, все одно не можна залишати її в поліетиленовій плівці. Вона може розплавитися і дати витік шкідливих хімічних речовин.

Плюс до теми

:
Шість неприпустимих помилок при користуванні мікрохвильовими печами Шість неприпустимих помилок при користуванні мікрохвильовими печами Reviewed by Vasyl Markovych on 10/05/2017 08:15:00 пп Rating: 5

Немає коментарів:

Коментувати

На платформі Blogger.